Snellere website

Een snelle website is wel zo prettig voor uw bezoekers. Bij het aanklikken van een zoekresultaat in b.v. Google is het van essentieel belang dat uw website snel doet laden want een bezoeker die op zoek is naar een bepaald product of service zal sneller gaan klikken op de site van uw concurrent als uw eigen website niet snel genoeg ‘in beeld komt’.

Een snelle website is van meerdere factoren afhankelijk: Er moet een goede snelle internetverbinding zijn, de computer of telefoon van de bezoeker moet goed functioneren, de bouw van de website en de inhoud hiervan moet voldoen aan bepaalde eisen, maar de server waar de bewuste website op draait dient ook ‘snel te zijn’.

De servers bij Virtual Partners zijn van die ‘snelle’ servers. Zegt de term SSD u iets? Dit staat voor Solid State Drive. Dat betekent dat er geen draaiende delen meer aanwezig zijn waarop data wordt opgeslagen wat zorgt voor een enorme winst qua snelheid en energieverbruik. Ook het opstarten van een server/website/mailverbinding enz. is velen malen sneller.

Kortom: doordat wij nu draaien op SSD servers is uw website sneller en bovendien is e.e.a. veiliger omdat er minder snel storingen optreden.