Bij Virtual Partners maken wij gebruik van SSD Hosting. Draaide wij voorheen op ‘gewone’ HDD servers, sinds 2017 hebben we gekozen voor maximale snelheid in een veilige omgeving uitgevoerd in Raid.

HDD staat voor Hard Disc Drive, ofwel een harde schijf die in de server zit waarop alle gegevens worden opgeslagen. Eigenlijk net zoals een gewone computer. Zulke schijven bestaan uit mechanische delen en kunnen ronddraaien met een snelheid van wel 15.000 toeren per minuut. Niks mis mee, dat is behoorlijk snel! Maar waar zaken ronddraaien en bestaan uit puur mechanische onderdelen is er risico dat er snel iets defect kan gaan.

De term SSD staat voor Solid State Drive. Dat betekent dat er geen draaiende delen meer aanwezig zijn waarop data wordt opgeslagen wat zorgt voor een enorme winst qua snelheid en energieverbruik. Ook het opstarten van een server/website/mailverbinding enz. is velen malen sneller.

Kortom: doordat wij nu draaien op SSD servers is uw website sneller en bovendien is e.e.a. veiliger omdat er minder snel storingen optreden. In Raid uitgevoerd? Zie dit als twee harde schijven waarop beide dezelfde data staat. Crasht de ene schijf, dan is er snel overgeschakeld naar de andere!