Phisingmail

Niet alleen ikzelf maar ook klanten van Virtual Partners ontvangen regelmatig mailtjes waarmee men een wachtwoord of andere gevoelige informatie wil achterhalen. Een typisch voorbeeld van zo’n Phisingmail ziet u hier beneden:

 

onderwerp: COMPULSORY-P@SSWORD MAINTAINANCE REQUEST
Afzender: uwdomeinnaam.nl Service Support
E-mail inhoud:

Account Important Notification!! Hi info, Your info@uwdomeinnaam.nl pаssword is sеt to еxpirе in 1 dаy(s). Take the tіme nоw to maіntaіn yоur pаsswоrd actіvіty to avoіd logіn іnterruptiоn.

Let op

Dit mailtje betreft phisingmail. Men wil graag je inloggegevens verkrijgen van jou mailaccount. Laat je niet misleiden door de teksten die doen overkomen dat je straks al je mailtjes kwijt bent of dat men toegang gaat krijgen tot jou mailbox.

Phishing is het ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens van mensen. Ondanks dat er heel veel voor gewaarschuwd wordt, trappen nog steeds veel mensen in een phishingmail. Dat komt ook omdat phishing mails steeds professioneler worden en bedrieglijk echt lijken. Vroeger stonden veel phishingmails vol met fouten, maar dat gebeurt steeds minder. Lees er meer over.

Tip

  • Blokkeer de afzender NIET! Vaak gebruikt men trucjes in deze e-mails waardoor het lijkt alsof de mail vanaf jou account is verstuurd. Blokkeer je deze afzender, dan blokkeer je dus als het ware jezelf, met alle gevolgen van dien.
  • Reageer NOOIT op deze mailtjes. Doe je dit wel, dan is het voor betreffende organisatie die de Phisingmail heeft gestuurd duidelijk dat het dus een bestaand e-mailadres is en voor hun aanleiding om je vaker mailtjes te sturen of uiteindelijk een lijst met geldige mailadressen samen te stellen en die weer elders te verkopen.
  • Gooi dit mailtje in de prullenmand en klaar…
  • Niet helemaal zeker? Contact mij dan even!