Mail wordt lokaal op server afgeleverd

Mail wordt lokaal op server afgeleverd. Hoe af te leveren op een externe mail server?

Op uw server is een user die een mail verstuurd naar een andere user op dezelfde server. Met andere woorden; twee domeinnamen die op dezelfde server gehost worden willen mail onderling uitwisselen. De ontvanger host zijn mail op een externe server en nu komen die mails niet aan in zijn mailbox maar worden op de server zelf afgeleverd, waar kan dit aan liggen en hoe op te lossen?

Uw server heeft zelf ook een DNS server, deze DNS is niet actief voor de buiten wereld maar wel voor de aanwezige domeinen op de server zelf, de server zal bij het versturen van mails dus altijd eerst in deze lokale DNS kijken waar het domein staat. Als dit domein dus op de server zelf ook aanwezig is zal de mail altijd aldaar worden afgeleverd, de mail zal dus nimmer op de externe server worden aangeboden. Om dit probleem op te lossen moet u de lokale mail functie voor die domein uitzetten, dit kunt u via de volgende manier instellen:

  • login als admin in uw controle panel.
  • ga naar de gebruiker en kies de optie “Modify user”, activeer hier de optie “DNS Control” en bewaar de wijzigingen

 

 

 

  • log nu in als deze gebruiker, u ziet nu de optie “MX records” staan, kies deze optie

 

 

 

 

 

  • in het volgende scherm vinkt u de optie “Local Mail Server” uit. Met andere woorden, er mag geen vinkje staan achter “use this server to handle my emails”.

 

 

 

  • U heeft nu de lokale mail functie van dit domein uit gezet, mails zullen nu worden afgeleverd op de in gestelde MX records van de “echte” DNS server.