Domeinnaam verkoop door TM Benelux

Maar al te vaak krijg ik van klanten de vraag; ‘Emile, wat moet ik met deze ontvangen e-mail van TM Benelux? Is dit nep?
De klant heeft dan een mailtje gekregen over een te registreren domeinnaam.

 

Onderwerp: Nieuwe aanvraag
Van: Thomas | TM Benelux <thomas@tmbenelux.org>
E-mail inhoud:

Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij een registratieverzoek hebben ontvangen voor www.domeinnaam.com. Aangezien dit verzoek ingediend is door iemand buiten uw organisatie stellen wij u hiervan op de hoogte. Als het verzoek wordt voortgezet, kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijf. Uw klanten kunnen in de war raken omdat een ander bedrijf exact dezelfde naam gebruikt, maar met een andere extensie. Daarom geven we u deze eenmalige aanbieding om deze naam zelf te registreren.

Als u akkoord gaat, koppelen we www.uwdomeinnaam.com aan www.uwdomeinnaam.nl. De kosten voor deze naam bedragen 29,75 euro per jaar. De domeinnaam wordt direct geregistreerd voor een periode van 10 jaar, wat betekent dat u een eenmalig bedrag van 297,50 euro betaalt (exclusief btw).

Uw naam zal worden beschermd en geregistreerd voor deze periode. Als u wilt kunt u de extensie nadien voor eenzelfde periode verlengen. Gaat u akkoord met onze eenmalige aanbieding? Reageer dan met ‘akkoord voor dit voorstel’ in antwoord op deze e-mail.

 

Let op

TM BeneluxOnthoud dus de naam TM Benelux en probeer contact te vermijden. Dit bedrijf maakt zich schuldig aan acquisitiefraude m.b.t. domeinnamen. Het doel is om jou langdurig t laten betalen voor een waardeloze domeinnaam tegen een veel te hoge prijs. Er is namelijk geen registratieaanvraag van betreffende domeinnaam. Zou die er wel zijn, dan zouden ze deze immers gewoon registreren voor de aanvrager en niet alle moeite doen om jou hiervan in kennis te stellen. Meer hierover lees je als je zoekt op google naar deze bedrijfsnaam.

 

Tip

  • Overweeg je toch om jou domeinnaam ook als .com vast te laten leggen neem dan contact met mij op. Het registreren van namen is vrij voor iedereen dus het kan best zijn dat een concurrent jou naam gaat vastleggen met bijvoorbeeld. com of .org op het einde en dan laat koppelen aan zijn eigen website.
  • Blokkeer de afzender TM Benelux NIET ! Vaak gebruikt men trucjes in deze e-mails waardoor het lijkt alsof de mail vanaf jou account is verstuurd. Blokkeer je deze afzender, dan blokkeer je dus als het ware jezelf, met alle gevolgen van dien.
  • Reageer NOOIT op deze mailtjes. Doe je dit wel, dan is het voor betreffende organisatie dat het dus een bestaand e-mailadres is en is voor hun aanleiding om je vaker mailtjes te sturen of uiteindelijk een lijst met geldige mailadressen samen te stellen en die weer elders te verkopen.
  • Gooi dit mailtje in de prullenmand en klaar…

Virtual Partners neemt de vrijheid om dit bericht te publiceren omdat er bijzonder veel is geschreven over Trademarked Benelux in negatieve zin. Ook klanten van Virtual Partners worden veelvoudig benaderd en op ons schrijven richting TM Benelux hebben we nooit een reactie gehad.