Wat is dataverkeer?

De term dataverkeer is veel gehoord op internet en bij mobiele telefonie. Binnen uw hostingpakket mag u een aantal mb's dataverkeer gebruiken. Heel eenvoudig uitgelegd is dataverkeer de omvang van bestanden die u gebruikt bij het e-mailen of bezoeken van uw website.

Voorbeeld 1: Een bezoeker van uw website gaat het fotoalbum op uw website bezoeken. In dit album heeft u 10 foto's staan van ieder 1,5 mb. Wanneer de bezoeker alle 10 de foto's bekijkt worden deze foto's vanaf de server naar de computer van de bezoeker gestuurd en wordt er dus 15 mb dataverkeer gegenereerd.

Voorbeeld 2: U verstuurt een e-mail met een pdf bestand van 2 mb als bijlage. Deze mail stuurt u naar 10 familieleden. Dit genereert dan 20 mb dataverkeer.

Voorbeeld 3: per dag heeft u 150 bezoekers op uw website. Deze website is opgebouwd uit kleuren, teksten en afbeeldingen. De hele layout van uw website zijn in principe ook afbeeldingen, weliswaar klein van omvang maar 30 kleine afbeeldingen waaruit uw website bestaat zijn samen al gauw 0,5 mb groot. 150 bezoekers kunnen uw website alleen maar zien als ze de afbeeldingen, teksten e.d. als het ware downloaden vanaf de server naar hun eigen pc. Kortom deze 150 bezoekers zorgen voor dataverkeer van 75 mb.

Een standaard hosting pakket heeft bij Virtual partners minimaal 5000 mb dataverkeer ter beschikking per maand.