Ik wil hoger scoren in GoogleHoger in Google

Een goede website levert klanten op, en zeker als deze goed vindbaar is. 93% van de Nederlandse internetters gebruikt Google. Een website scoort als deze Google weet te ‘boeien’. In feite begint het allemaal met zoekwoorden.

 
Zoekwoorden?

Google toont websites aan de hand van de zoekwoorden die u intypt. In de lijst van gevonden resultaten staan webpagina’s die exact dezelfde woorden bevatten als uw zoekopdracht. Een kwestie dus van vraag en aanbod. Als een webpagina de juiste woorden ‘aanbiedt’, kan Google dit resultaat tonen aan de bezoeker die daarom ‘vraagt’.
Een ondernemer bepaalt dus in feite zelf het aanbod door de juiste woorden op de website te zetten. Dit kunnen zijn belangrijkste producten zijn, of juist producten die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Het is overigens goed om te weten dat veel internetgebruikers zoekwoorden combineren(2) zoals een merk, beroep en een plaats. Bijvoorbeeld: ‘Webdesigner Sittard’.
Een website vindbaar te maken is één ding, maar om een website goed te laten scoren moet deze ook nog eens ‘relevant’ zijn.

Meer uitleg over zoekwoorden (keywords) kun je elders terug vinden op onze site.

 
Less is more!

Google kijkt naar de ‘relevantie’ van webpagina’s. Relevant betekent of de zoekopdracht overeenkomt met de inhoud op de gevonden pagina. Als de zoekopdracht en de inhoud van de pagina sterk overeenkomen dan is de relevantie hoog. Die pagina scoort dan ook hoog en is met andere woorden boeiend voor Google! Staan er veel onderwerpen op één pagina, dan is de relevantie en dus ook de vindbaarheid lager. Hoog scoren met één onderwerp per pagina is makkelijker dan hoog scoren met veel onderwerpen op één pagina; less is more.

 
Goede webtekst

Een webpagina die goed scoort op trefwoorden, is niet meteen een website die werkt. Eenmaal op een webpagina aangekomen verwacht de bezoeker op zijn minst begrijpelijke teksten. Een goede webtekst is kort, duidelijk, wervend en dus ook nog eens relevant. Maar wees gerust; een goede tekstschrijver draait daar zijn hand niet voor om en maakt een tekst die zowel bezoekers als Google boeit.

 
Technische Optimalisatie

Een perfecte webtekst is weggegooid geld wanneer een website niet technisch in orde is. Een zoekmachine als Google moet een website goed kunnen ‘lezen’ om deze op te nemen in de resultaten. Dit kan alleen als die website technisch in orde is. Virtual Partners optimaliseert een website dusdanig dat Google deze met plezier leest. Bovendien kunnen we adviseren over andere zaken die invloed hebben op de vindbaarheid en u helpen met het aanmelden van uw website bij Google.


Ook hoger in Google?

Een website maken die vindbaar is én scoort, vergt kennis van zoekmachines, tekstschrijven, websites bouwen en aanmelden. De websites van Virtual Partners zijn dusdanig samen gesteld dat u hier op een heel eenvoudige wijze zelf uw zoekwoorden kunt invullen.


Adwords

Virtual Partners adviseert u om gebruik te maken van adwords van Google. Door het gebruik van adwords wordt uw website getoond in de advertenties van Google en zal uw website vaker bezocht worden. Dit resulteert dan weer dat uw plekje in de zoekmachine steeds hoger wordt.

Adwords is heel eenvoudig, makkelijk aan te melden en u bepaald zelf uw budget per maand! Virtual Partners kan u hierbij adviseren of helpen.


Links op andere pagina's

Wat zeer zeker belangrijk is dat uw website niet alleen in Google terug te vinden is maar dat u ook wordt vermeld op andere websites. Pagina's van collega's, vrienden, kennissen, startpagina's enz enz.

Hoe vaker uw website vermeld staat op het internet, hoe vaker deze aangeklikt zal worden en u ook hierdoor weer hoger in de zoekresultaten komt van google.


Poeh, wat een werk zeg....

Je krijgt het niet kado. Bovenstaand is een hoop werk en dan is dit nog maar het begin van een lange weg om betere resultaten te krijgen. Virtual Partners kan zich zo voorstellen dat dit voor u niet haalbaar is binnen uw bedrijfsvoering om dit allemaal zelf te doen en daarom bieden wij u ook hierin onze hulp. Neem vrijblijvend contact op!

  • Google, bovenaan
  • 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Meta keywords

Een uitleg over hoe mensen zoeken op internet en welke woorden ze daarbij gebruiken. Hier moeten...

Kleurenkiezer

kleur: HTML-code: samenstelling rood - groen - blauw: sandybrown...

Hoe Direct Admin te gebruiken (o.a. domeinnaam toevoegen, e-mailadres aanmaken)

U kunt bij Virtual Partners beperkt uw eigen account beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld een extra...

Wat is dataverkeer?

De term dataverkeer is veel gehoord op internet en bij mobiele telefonie. Binnen uw hostingpakket...