Hoe stel ik mijn mail in Android in

Ga naar het icoon Email en tap deze aan.

Het scherm wat volgt is een informatief schermpje. Tap 'Next'.

Het volgende scherm: Vul uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord van uw e-mailaccount in zoals u dat van ons gekregen heeft. Tap vervolgens op 'Next'.

Kies in het volgende scherm voor POP3 of IMAP account. De voor en nadelen van beide opties hebben we eerder al besproken. Wanneer u ervoor kiest om een account als POP account in te stellen in dit venster dan zal de procedure verder gelijk zijn, echter: de E-mail wordt niet gesynchroniseerd. Kiest u voor IMAP dan wordt de e-mail gesynchronieerd worden met uw andere apparaten waar u e-mail ophaalt. Het gevolg is wel dat uw webruimte gauw vol loopt.

In het volgende scherm vult u uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord van uw e-mailaccount in zoals u dat van ons gekregen heeft. Vul bij 'IMAP server': mail.uwdomeinnaam.nl in. Heeft u gekozen voor IMAP zet dan de poort op 143. Overige velden vult u niets in.Tap op 'Next'.

Het controlescherm geeft aan dat uw instellingen worden gecontroleerd.

In het volgende scherm zijn persoonlijke instellingen te maken. Waaronder de frequentie van het ophalen en een melding geven wanneer nieuwe mail is binnengekomen. Tap vervolgens 'Next'.

Bij de laatste stap dient u nog een naam te geven aan het e-mailaccount en de weer te geven naam (dit is wat de ontvanger ziet als u een mail verstuurd). Tap daarna op 'Done'.

U dient daarna nog de instellingen te maken waarbij u ook de Uitgaande mailserver (mail.uwdomeinnaam.nl) dient in te stellen met een gebruikersnaam (het e-mailadres) en wachtwoord.