Hoe stel ik mijn mail in Windows 8 in

Het lezen van e-mail in Windows 8 is een beetje omslachtig gemaakt. Instellen van e-mail met het imap protocol zou geen probleem moeten zijn, echter het pop3 protocol vereist iets meer werk.

Wat is het verschil ook al weer tussen pop3 en imap? Klik hier.

Wil je gebruik maken van de imap functie? Scroll dan naar beneden voor een korte handleiding.
Wil je gebruik maken van de pop3 functie? Ga dan als volgt te werk:

Pop3

Surf naar www.outlook.com en maak aldaar een account aan. Nu kun je hier een pop3 account toevoegen. Een POP-account wordt om de 30 minuten gecontroleerd op nieuwe berichten. Per keer kun je maximaal 50 berichten ontvangen. Eventueel resterende berichten worden automatisch bij de volgende controle binnengehaald. POP-accounts kunnen alleen e-mailberichten uit het Postvak IN importeren.

1. Ga via webmail naar je mailbox en verplaats in je POP-account alle gewenste e-mail naar het Postvak IN.
  2. Meld je aan bij je Outlook.com-account.
  3. Klik op het pictogram Opties en klik vervolgens op Opties.
  4. Klik onder Account beheren op Je e-mailaccounts.
  5. Klik onder Een e-mailaccount toevoegen op Een account voor verzenden en ontvangen toevoegen.
  6. Typ het e-mailadres en wachtwoord van het e-mailaccount dat je aan Outlook.com wilt toevoegen en klik op Volgende. Outlook.com vult automatisch de aanbevolen instellingen in. Je gebruikersnaam is je e-mail adres bijvoorbeeld 'info@jedomeinnaam.nl'. Inkomende en uitgaande e-mailserver is 'mail.jedomeinnaam.nl'
  7. Geef aan waar de e-mail van dit account naar toe moet, bijvoorbeeld het Postvak IN van Outlook.com of een andere map, en klik op Opslaan.
  8. Open nu op je computer de Mail app.
  9. Stel hier uw Outlook.com-account in. Als uw POP e-mail wordt opgeslagen in postvak dan ziet u deze e-mails nu in het postvak in. Als de betreffende e-mail wordt opgeslagen in een nieuw aangemaakte map, dient u over te schakelen naar map weergave en naar de betreffende map te gaan.