Pop3 of i-Map ?

Vaak krijgen wij de vraag "hoe stel ik mijn email in" ? Heeft u een beperking in uw webruimte dan zijn wij van mening dat het beter is om geen instellingen te doen voor "imap". Mails afhandelen middels deze methode is heel handig omdat de mail dan gesynchroniseerd wordt tussen alle apparaten waarmee u mail leest/beantwoord, maar dit kan er ook voor zorgen dat uw hostingruimte heel gauw vol raakt. U bewaard vaak uw mails en deze blijven dus op de server achter.
Klein voorbeeldje: Een kennis stuurt 10 mooie vakantiefoto's naar u toe. Iedere foto is 3 mb groot, in totaal wordt er dus 30 mb naar u toe gemaild. Bewaard u al deze mails op de server (en dat is wat de imapmethode doet) dan is er al 30 mb van uw gehuurde ruimte in beslag genomen door deze paar foto's.

Bent u al zover dat u geen verdere uitleg nodig heeft? De instellingen voor het bekijken van e-mail zijn dan als volgt:

Inkomende mail server: mail.uwdomeinnaam.nl
Uitgaande mail server (SMTP): mail.uwdomeinnaam.nl

Let op:
Sommige internet providers staan het verzenden van e-mail via andere mailservers niet toe. Gebruik in dat geval de uitgaande mailserver (SMTP) van uw internet provider. Doorgaans is dit mail.uwinternetprovider.nl of smtp.uwinternetprovider.nl. Voor het versturen van e-mail via uw internet provider dient overwegend geen gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld te worden!

Kiest u voor het gebruik van imap dan kan het zijn dat u de poortnummers van de mail moet wijzigen naar '143' en/of '587'.
Kies nooit voor 'Beveiligde wachtwoord vertificatie (SPA)'.
Gebruik nooit een 'TSL certificat' en gebruik nooit 'SSL'.

Gebruikersnaam: uw e-mail adres
Wachtwoord: uw wachtwoord zoals u dat van ons heeft ontvangen of zelf heeft ingesteld in Direct Admin.
Poortnummers: Voor de juiste poortnummers klik hier.