Bestandsnaam

Wist u dat bestanden op internet (mp3's, foto's, documenten enz.) het beste werken als  er geen spaties in de naam zitten, geen hoofdletters en geen vreemde tekens. Maak ook de naam van een bestand niet té lang.

• Wanneer u met spaties werkt in de naam van een bestand dan maakt u het uwzelf en andere wellicht onnodig moeilijk. Sommige browsers laten een naam ook daadwerkelijk zien met een spatie maar er zijn ook nog verouderde browsers die, in plaats van een spatie, rare leestekens laten zien daar waar een spatie hoort te zijn. Maak er een gewoonte van om b.v. een onderliggend streepje te typen i.pv. een spatie.
  • Wanneer u hoofdetters en kleine letters door mekaar gebruikt moet u er altijd aan denken als u iemand een url door geeft.
  • Ook leestekens gebruiken is niet aan te raden. Zo kan programmeertaal in de war raken van é:;'"./-)} maar ook nu is het weer moeilijk wanneer u iemand de naam van het bestand wilt doorgeven. Bovendien heeft Google er ook wel eens meoite mee om zo'n leesteken juist weer te geven.